گلبرگ زعفران محصول فرعی و اصلی فرآوری زعفران است که در سطح بالایی تولید می شود اما به کار گرفته نمی شود و به بیرون پرتاب نمی شود.
گلبرگ زعفران حاوی ترکیبات متعددی مانند مواد معدنی، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، آلکالوئیدها و کامفرول است. از آنجایی که گلبرگ زعفران در مقایسه با کلاله زعفران مشهد ارزانتر است.
میتوان آن را منبعی مناسب برای مصارف مختلف دانست. آزمایش مزرعه ای تحت سیستم کشت دیم در سال های 1394 و 1395 انجام شد.
قسمت های رویشی گیاهان با محلول پاشی کودهای دلفارد (D) (7 کیلوگرم در هکتار) و فلورال (P) (2.5 کیلوگرم در هکتار) تیمار شدند. ) با سه تکرار.
در این تحقیق اسانس گلبرگهای زعفران استخراجشده به روش تقطیر با آب (دستگاه Calavenger) و ترکیبات فرار و فیتوشیمیایی با دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی طیفسنجی جرمی (GC/MS) مورد ارزیابی قرار گرفت.
در مجموع 27 جزء فرار شناسایی شد. اجزای اصلی تیمار کود محلولپاشی اسانس گلبرگ زعفران D1 متیل پنتانوات (67.2)، ایزوفرون (17.2%) و هگزانال (3.0%) و تیمار کود برگی اسانس گلبرگ زعفران P1 متیل پنتانوات (57.6%)، 3،3،5 بود.
تری متیل سیکلوهگزن (57.6٪)، هگزانال (4.3٪). تفاوت در نسبت ترکیب و ترکیب در بین تیمارها مشاهده شد.
هدف از این آزمایش بررسی تغییرات ترکیبات فیتوکمیکال اسانس گلبرگهای زعفران ریحان بود که به صورت دیم در اقلیم سرد و نیمه استپی کشت میشد.
با نمونه های خارجی این اولین تحقیقی است که بر روی مواد فرار زعفران نگین سحرخیز با توجه به خاستگاه جغرافیایی آنها انجام شده است.
روشهای مختلفی برای استخراج اسانس از Crocus sativus L انتخاب شد که در نهایت با نتایج این آزمایش سازگاری های موفقیت آمیزی در رشد و تولید زعفران نگین پوشالی نشان داد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.