مشخص شده است که زعفران قائنات کیلویی اثرات مثبتی بر افسردگی، بی خوابی و دردهای قاعدگی دارد. در بسیاری از مطالعات بر روی افسردگی، به داوطلبان زعفران داده شد و به این نتیجه رسیدند که زعفران در بیماران مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط موثرتر از دارونما بوده و اثری مشابه یا مساوی با داروهای ضد افسردگی دارد.
سایر مطالعات و متاآنالیز ها نیز دریافته اند که زعفران موثرتر از دارونما بوده و اثری مشابه یا برابر با داروهای ضد افسردگی دارد. با این حال، هنگامی که این مطالعات ارزیابی می شوند، مکانیسم هایی که توسط آن زعفران می تواند علائم را در درمان افسردگی کاهش دهد، هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
همچنین مطالعاتی در مورد بیماری های فشار خون و کلسترول وجود دارد که یکی دیگر از مناطق مورد مطالعه زعفران است. نتیجه گیری شده است که کروسین و مواد سافرانال اثر کاهش فشار خون دارند که تصور می شود به خواص آنتی اکسیدانی آنها مربوط می شود.
در یک مطالعه با افراد سالم، زعفران به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و فشار خون را کاهش می دهد. به طور خاص، مشخص شده است که سافرانال اثر کاهش فشار خون دارد. مطالعاتی با زعفران انجام شده است تا تاثیر آن بر کلسترول را درک کنیم.
برای مثال، در آزمایشی روی خرگوش هایپرلیپیدمیک، کروستین آترواسکلروز را کاهش داد. در آزمایشی که روی موش ها انجام شد، مشخص شد که HDL به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
اگرچه مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد زعفران علائم را تسکین میدهد، اما مطالعاتی نیز با برخی ناسازگاریها و عدم قطعیتها وجود دارد. به عنوان مثال، در آزمایشهایی که از نمونههای زعفران استفاده میشود، نامشخص بودن مقدار ماده مؤثره، مانع از مقایسه و ارزیابی یافتهها میشود.
در مطالعهای که فشار خون، عملکرد کلیه و کبد را بررسی میکرد، نتایج متناقضی گزارش شد. از 12 مطالعه، تنها سه مورد کاهش مربوط به زعفران را در شاخص توده بدن، وزن بدن، یا دور کمر در مقایسه با دارونما نشان دادند.
علاوه بر این، انجام مطالعات بر روی همه جمعیت ها برای به دست آوردن نتایج دقیق مهم است. با این حال، این واقعیت که بیشتر مطالعات در مورد زعفران به کشورهایی مانند ایران و هند محدود می شود، نتایج علمی را تحت تأثیر قرار می دهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.